Az új normális

2020. június 05. 14:24 - Dobován Norbert

Akad, akit kiráz a hideg ettől a mondattól, van aki nem érti és akad olyan is aki kezdi elfogadni. Ideje szembenéznünk azzal, hogy egy világjárvány van terítéken és még itt is lesz egy ideig. Ezzel együtt pedig, annak ellenére, hogy semmi normális nincs benne, a valóságunk megváltozott, lehet hogy örökre. 

Tovább
Szólj hozzá!

Elsőnek megosztani

2020. március 29. 14:48 - Dobován Norbert

Az emberek többségében valamiért kialakult az érzés, hogy amennyiben ők lesznek azok, akik elsőnek tesznek közzé valamilyen rémhírt, valami húsbavágó információt, valamit, amit még a többiek valószínűleg nem tudnak, akkor ők okosabbak, mint a többiek. Hamarabb rátaláltak erre az információra. Zsenik, akik felfedik a valóságot, többi embertársuk előtt is.

 

Tovább
Szólj hozzá!

Minimálbérből éltem egy hónapig

2019. október 04. 01:18 - Dobován Norbert

Az utóbbi időben azt tapasztaltam, hogy egyre több pénzt költök, de ezen kívül semmi nem változik. Tehát nem vagyok boldogabb, nem vagyok elégedettebb, csak hónapról-hónapra egyre kevesebb pénz és több nap marad a hónapból. Egy rakás dologra költöttem, de semmivel sem voltam előrébb. A minimalista életmód kezdett kicsúszni a kezeim közül. 

 

 

Tovább
Szólj hozzá!

Nem jó, de nem is tragikus

2019. augusztus 30. 16:04 - Dobován Norbert

Ez a rövid kijelentés a híres Chernobyl sorozat egyik olyan kulcsmondata, amely valamiért megragadt a köztudatban. Biztos vagyok benne, hogy a sorozat alkotói sosem gondolták volna, hogy ez a rövid mondat lesz az, amiről azonosítják a sorozatot. Pedig ez lett. De vajon miért?   

Az utóbbi időben azon gondolkodtam, miért pont ez a mondat lett a mémek ezreinek alapja. Az egyik legjobb dolog egy blogban az, hogy minden hülyeségről írhatsz, amin épp gondolkodsz ha éppen úgy érzed van benne egy szikra, ami adhat némi mondanivalót az olvasónak. Ez történik éppen a jelenlegi bejegyzésben. 

nem_jo_nem_tragkius_hz_og1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

El Camino kerékpárral - mit vigyél magaddal?

2018. június 07. 23:12 - Dobován Norbert

El Camino kerékpárral - a te listádon is szerepel? 

Tisztában vagyok vele, hogy sokak bakancslistáján szerepel ez az út. Az El Camino egyre népszerűbb és egyre több embert vonz. Azonban nem mindenki teheti meg, hogy közel 40 napra lelép, ezért sokan a kerékpáros megoldást

Tovább
Szólj hozzá!

Utolsó nap a Caminón

2017. december 01. 21:59 - Dobován Norbert

A Camino utolsó napjára úgy tekintettem mint életem egy fejezetének a végére. Mindössze tíz nap volt, de mégis annyira intenzív és annyira más, mint a hétköznapi élet. Fájó térdeim emlékeztettek rá, hogy ez az út nem mindig volt móka és kacagás, mégis, mint mikor egy nagyon jó könyv utolsó oldalához érsz, szomorúság tör rád, mert nem folytatódik tovább a történet.

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása