Hogyan kellene lennie

2016. július 13. 21:06 - Dobován Norbert

"Bezzeg az én időmben" 

Nagypapák Titkos Szövetsége 

Ki ne hallotta volna már ezeket a híres szavakat. "Bezzeg az én időmben..." Mintha a nagypapáknak lenne egy titkos szövetsége, (mondjuk NTSZ néven) ahol minden nap gyakorolják, hogyan lehetne minél hitelesebben, mogorva és egyben csalódott arccal előadni ezt a mondatot. Sokszor a falra mászunk tőle.

1 komment
Címkék: tudatossag

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapizarandok.blog.hu/api/trackback/id/tr168886062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZiZi · http://lelektukor.freeblog.hu/ 2016.07.17. 14:44:14

Pontosan.. Jó kérdés, hogy mi van, ha te tudod, hogy a másik a saját ködös elvárásai miatt haragszik rád, a kis világában kitalált képek alapján elítél és neheztel, de nem érdekli a valóság, nem akar megismerni téged, holott te csak adod önmagadat és nulla rossz szándék van benned. Saját tapasztalatom szerint érdemes egyetlen rövid, békés és nagyon lényegre törő beszélgetést szánni erre, ha fontos nekünk a másik, vagy ha egy kikerülhetetlen családtagról van szó. Ha az illető nem kapcsol és nem tud változtatni, akkor lehet, hogy kár erőltetni. Lehet magunkat menteni a hatások alól, a kiborulások helyett magunkban tudatosítani, hogy mindez nem rólunk szól, és lehet függetlennek maradni és belül megmosolyogni a másik sértődéseit. Áttetszővé válni egy pillanatra, hagyni, hogy elmenjen melletted a mérgezett nyíl. Nekem évekbe telt ez a párom édesanyjával, de azóta béke van, érdekes.
Aztán egy idő után szánni kezded a másikat, de nem változtathatod meg, ha neki ez a vélt világ nyújt valamiféle nyugalmat, biztonságot, beteg örömet.
Te hogy kezeled az ilyesmit?
süti beállítások módosítása