A megkarcolt Audi és a várandós feleség

2017. február 04. 13:16 - Dobován Norbert

Az időtlen bölcsesség értelmében, az emberi lét értelme az együttérzés, a mások szolgálata és segítése. Ezek nélkül az emberiség egyszerűen ki fog halni. Viszont, ha a mai modern társadalmat nézzük, akkor ez a kép egyáltalán nem így fest.  

Erről tanúskodik az a videó is, amelyen egy Audi tulajdonosa elveszi annak a férfinak a kulcsait, aki úton a kórházba várandós feleségével, sietségében véletlenül megkarcolta a fehér luxusjárművet. Gondolhatnánk, hogy a jármű tulajdonosa, valamennyi megértést mutat a fájdalmakat átélő feleség felé, de ez véletlenül sem így történik, még akkor sem ha a "sérült" jármű tulajdonosa is a női nemet erősíti. 

Az emberi élet és az anyagi javak harca

Jól látható, hogy a csillogó villogó tárgy a realitásérzék teljes elvesztését eredményezheti. Néhány jelentéktelen karcolás miatt egy élettelen tárgyon, az emberség teljes hiánya jelenik meg a tárgy tulajdonosán. A "hölgyet" nem érdekli a terhes asszony, de még a jogosan dühös emberek sem, akik próbálnak értelmet lehelni a materialista nőbe, hasztalanul. A rendőri jelenlét és felszólítás sem hatja meg, de végül, mikor a tömeg már igencsak veszélyesen dühös állapotba kerül, és az önző tulaj rájön, hogy nem csak az Audin, de rajta is eshet egy-két karcolás, egyszerűen eldobja a kocsikulcsokat. 

Hányszor történik ez meg velünk? 

Persze nem ilyen drasztikus formában. De mégis, hányszor kiabálunk valakivel azért, mert egy tárggyal nem úgy bánik, ahogyan kellene? Hányszor dudálunk le a forgalomban valakit, csak azért mert majdnem nekünk jött?

Használd a tárgyakat és szeresd az embereket. Fordítva nem működik. 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapizarandok.blog.hu/api/trackback/id/tr6812182090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása