Milyen lesz a gyermekem?

2016. november 06. 23:30 - Dobován Norbert

avagy Fantasztikus kapitány morális dilemma elé állított!

Figyelem, hosszú lesz. Aki a lényeget akarja: Captain Fantastic c. film. Megnézni, elgondolkodni, következtetést levonni.
 

1 komment
Címkék: minimalizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapizarandok.blog.hu/api/trackback/id/tr4811936171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hbogi87 2017.03.15. 18:57:57

A filmet ugyan nem láttam, de anyuka vagyok, 5 éves lesz a kisfiam, így veszem a bátorságot, hogy megosszam a gondolataimat.
Gyereket nevelni manapság iszonyú nehéz a külsö nyomás miatt- ez tény. Mint ahogy az is tény, hogy ha van egy szilárd értékrend, ami alapján meghúzhatóak a határok, akkor abból a gyermek is profitál. Mondok egy példát: nálunk itthon nincs kábeltv. Internet van, youtube-on szabad mesét nézni, de a) limitált az idötartam b) nem engedek meg bármit. Vannak opciók, hogy miböl lehet választani s ha az nem tetszik, akkor aznap kimarad a mesenézés, marad az esti olvasott mese ( ami amúgy minden este van, mint rituálé). A Nagyinál persze más a helyzet, mert ö engedi az akár egész napos tévézést ( m2), de ez meg azt gondolom, hogy kell az egyensúlyhoz, meg ahhoz, hogy megtanulja a palánta, hogy "ahány ház, annyi szokás". Az a havi egy hétvége, amit a nagymamánál töltünk eleve nem sok és persze ott is csinálunk mást is, szóval már nem pampogok a tévézés miatt.
Az étkezés is jó téma. Ebben is azt vallom, hogy otthon az én szabályaim dominálnak, máshol meg mások. Kap a gyerek gumicukrot is ( nyilván moderált mennyiségben) és rágcsál almát is- egyensúly, egyensúly, egyensúly. Máshogy nem megy.
A témában szuper egyébként ez a könyv: Kim John Payne- Egyszerűbb gyermekkor
Minden szülönek el kellene olvasnia.
ÜdvB.
süti beállítások módosítása