Felejtsd el a multitaskingot és figyelj egyszerre csak egy dologra

2017. április 23. 21:25 - Dobován Norbert

og_image.jpg

Felejtsük el a párhuzamos munkavégzést, próbáljuk ki az egy feladatra való koncentrálást

Beszélgetés közben Facebook hírfolyamot olvasni, 15 ablakot egyszerre megnyitni a böngészőben teljesen természetesnek tűnik. Hovatovább produktívnak van minősítve. Ezt nevezzük "multitasking"-nak, amely tevékenység-sorozatot annak reményében végezzük, hogy időt és energiát spórolunk meg.  

Az alábbi videóban Paolo Cardini formatervező és oktató, arról beszél, hogyan romlik jelentős mértékben a feladatok minősége akkor, ha egyszerre több dolokra próbálunk koncentrálni. 

Egyszerű feladatok esetében igen, komplex feladatok esetében határozottan nem

Az egyszerűbb feladatok esetében lehetséges a multitasking (pl. zenehallgatás és főzés). Azonban amint feladataink nagyobb odafigyelést igényelnek, nem vagyunk képesek egyszerre és jól végezni őket.

Meg kell tanulnunk egyszerre egy feladatra koncentrálni, ami napjainkban rendkívül nehéz, ugyanis számos csatornán keresztül folyamatosan információ-áradatnak vagyunk kitéve. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapizarandok.blog.hu/api/trackback/id/tr9612448551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása