10 érv a televízió ellen

2017. január 20. 21:58 - Dobován Norbert

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapizarandok.blog.hu/api/trackback/id/tr112141739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maradokapénzemnél 2017.01.22. 11:56:36

Nagyon hasznos, osztom is. Annyival egészíteném ki , hogy ez egy az egyben szinte igaz a netezesre is

midnight coder 2017.01.22. 12:30:38

1. A világnézetedet a rendelkezésre álló információ befolyásolja, és persze az is hogy te mihez kezdesz ezekkel az infókkal. Az infó jöhet az iskolából, a netről, tévéből, könyvekből. Az, hogy mi igaz és mi nem, nem feltétlenül a média típusától függ.

2. Hát nem. A TV-ben reklámozott dolgok 99.9%-át soha nem szoktam vásárolni.

3. Amikor van energiám, és kezdenék is vele valamit, akkor kezdek is.

4. Azoktól az emberektől, akik ezt megérdemlik nem tud elrabolni. De ezekből nagyon kevés van.

5. Ha már ez a pénz is soknak számít, ott már tényleg gond van, de nem a tévével.

6. Ha jól csinálom, akkor az életben is jól mennek a dolgok. Ha bénázok az az én bajom.

7. Ha a kuruzslók tudnák hogy mi és miért egészséges, akkor nem igazán számítana, mert ez azt jelentené, hogy tökéletesen ismerik a bennünk zajló folyamatokat - ergo gyógyítani is tudnak bármit. Ezzel szemben a kuruzslók ma leginkább tanácsokat osztogatnak, mert azt felelősségvállalás nélkül is lehet. Senkit nem csuktak még le azért, mert X millió ember egészsége ment tönkre Pl. egy hülye diéta miatt. A különféle egyéb ajánlásokról nem is szólva.

8. Az elégedettség nem biztos, hogy annyira pozitív dolog. A fán élő makimajom is elégedett. Te pedig nem vagy az. Ezek szerinte a makimajom több nálad ?

9. Ez tényleg jó érv.

10. Az edzés kb. annyira jó élmény mint a boszorkányégetés volt a boszorkánynak.

Amúgy nemigen töltök 4-5 óránál többet tévézéssel évente.

Az Ellenálló 2017.01.22. 16:53:27

@midnight coder: Teljesen egyetértek veled.
A 9. pont ugyanakkor felvet némi kérdést. A tv sosem tud olyan élményt nyújtani, mint a szex, szóval ki az, aki visszautasítja azt, ami számára (elméletileg) nagyobb örömet okoz?

Nem nézek tévét régóta, ugyanakkor az internet a dezinformációk tekintetében sokkal veszélyesebb.

ggaborx 2017.01.23. 05:30:57

Pont ezért nem tévézek! Meg mióta van internet. Az sokkal jobb :)

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2017.01.24. 02:25:03

Van az a vicc, amit most "rá lehet húzni" erre a témára, miszerint mióta elromlott a tévé, megismerkedtem a családommal - és nem is hitted volna, de egész jó fejek (főleg a nő).
A lényeg, hogy nem szabad tévét nézni, még akkor sem, ha már tényleg nincs mit csinálnod - mert akkor is van mit csinálnod. Úgy, ahogy fentebb is írva van, létezik szex, ez mellett könyvek, beszélgetések, túrák és megint beszélgetések, játékok gyerekekkel és/vagy más felnőttekkel (ez is kapcsolódhat a szexhez, de nem adok ötleteket), megint csak könyvek és színház, meg néha egy-egy moziélmény...
Szóval van világ a szoba négy sarka és a tévé mellett.
Mondom persze én, aki író létemre naphosszat ülök a szobában, miközben körmölöm a regényeimet és bizony sokat "megy" mellettem a tévé - általában a hangulatomnak megfelelő filmek zajlanak mellettem írás közben.
süti beállítások módosítása