Szeresd az életet, ne a dolgokat benne

2016. augusztus 12. 22:53 - Dobován Norbert

Eljutottunk arra a pontra, hogy az életünkben a tárgyak fontosabb szerepet kapnak, mint az emberek - mindennél jobban szeretünk vásárolni, fogyasztani, birtokolni és gyűjteni. 

Az élettelen helyett, menj az élet irányába

A ragaszkodásunk a tárgyak iránt egészségtelenné vált. Ha van egy űr az életünkben, megpróbáljuk vásárlással, tárgyakkal betölteni, ami működik is. Pontosan addig, amíg kifizetjük és hazavisszük. Másnap azonban ismét érezzük a hiányt. Ezért egyre drágábbak, nagyobbak és csillogóbbak lesznek a tárgyak, amelyek hosszabb elégedettséget ígérnek, de az ígéretüket ezek sem tartják be. És ha nem kapunk észbe, már csak sóvárgunk a legújabb legjobb dolgok iránt, amelyekről szentül hisszük, hogy végre meg fogják oldani a belső feszültséget.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hetkoznapizarandok.blog.hu/api/trackback/id/tr110407154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása